Utjecaj Europske energetske unije na energetski razvoj Hrvatske : diplomski rad - Antonić, Anamarija (A. Antonić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Europska energetska unija temelji se na tri cilja: sigurnost, održivost i konkurentnost. Unija će kroz pet područja djelovanja reformirati i reorganizirati dosadašnju energetsku politiku u Europi. Hrvatska, kao država članica Europske unije, morat će djelovati u skladu s propisima koje će donositi nadležna tijela. U ovom radu su razmatrani razlozi nastanaka Energetske unije, njene smjernice za rad, stanje u Hrvatskoj prije njene uspostave te njen utjecaj na energetski razvoj Hrvatske s naglaskom na električnu energiju.