Usporedba programskih rješenja za digitalno oglašavanje na daljinu : završni rad - Kovačić, Martin Sven (M. Kovačić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovim završnim radom napravljena je usporedba triju programskih rješenja za digitalno oglašavanje na daljinu otvorenog koda: Spring Signage Ltd. Xibo, Rise Vison Enterprise Digital Signage Platform i Binary Emotions Raspberry Digital Signange. Cilj rada je definirati kriterije za usporedbu tih alata te na primjeru fakultetskog oglašivačkog sustava plazmatskih televizora u auli pokazati njihove mogućnosti te ih usporediti. Za emuliranje uvjeta korišteni su monitor FULL HD rezolucije te prijenosno računalo i Raspberry Pi 2 uređaj. Rad se također osvrće na mogućnosti i prilike digitalnog oglašavanja koje nisu bile moguće "tradicionalnim" oglašavanjem. Zatim je provedena analiza alata koja pokazuje performanse te isprobavanje i utvrđivanje navedenih mogućnosti od strane proizvođača. Pokazano je da svaki alat ima slične ali i različite mogućnosti, te da bez obzira na količinu mogućnosti ne mora biti ni bolji ni lošiji.