Praćenje gesti korištenjem skrivenih Markovljevih modela : završni rad - Živković, Vice (V. Živković, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Rad se bavi detekcijom gesti pomoću matematičkog modela naziva skriveni Markovljev model. Pomoću kamera robota i računalnog vida na robotu se dobivaju podaci koji se naknadno kvantiziraju i obrađuju. Nakon toga pomoću velikog broja podataka koji označavaju gestu trenira model geste te stvara granica za prepoznavanje gesti. Pomoću navedene granice i modela omogućeno je detektiranje gesti u realnom vremenu. Testirana je detekcija gesti nad trima gestama definiranima u protokolu o dijagnostici autizma.