Poboljšano sufiksno polje : završni rad - Hadviger, Antea (A. Hadviger, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U bioinformatici često se javlja problem pretraživanja veoma dugačkih nizova (DNA sljedova) s različitim uzorcima pretrage. Kako bi se problem riješio u razumnom vremenu, potrebno je koristiti efikasne strukture indeksiranja teksta, kao što su sufiksno stablo i poboljšano sufiksno polje. Poboljšano sufiksno polje sastoji se od običnog sufiksnog polja i dodatnih struktura (polje najduljih zajedničkih prefiksa, tablica djece). Uz manje memorijsko zauzeće, jednostavniju implementaciju i linearno vrijeme izgradnje, koristeći algoritme kao što je SA-IS, u praksi nadmašuje sufiksno stablo zadržavajući svu kompleksnu funkcionalnost.