Verifikacija oblika 3D objekta za kontrolu kvalitete : završni rad - Žužul, Ante (A. Žužul, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Rad se bavi uspoređivanjem objekata i njihovih modela. Cjelokupni proces je računalno implementiran, kako bi se smanjila potrošnja vremena potrebnog ljudima za izvođenje ovog mukotrpnog posla. Princip rada implementacije je jednostavan. U osnovi, implementacija uspoređuje očitane vrijednosti visine objekta na pojedinim koordinatama te iste uspoređuje s vrijednostima iz modela po kojem je objekt izrađen. Srž programa je matematička konstrukcija koja omogućava brz i točan izračun odstupanja pojedinih segmenata objekta.