Razvojna okolina za suradničko modeliranje sustava primjenom grafičkog jezika posebne namjene : završni rad - Mrčela, Lovre (L. Mrčela, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak ovog završnog rada je ostvarenje razvojne okoline u obliku mrežne aplikacije, koja služi za modeliranje raznovrsnih sustava primjenom grafičkog jezika. Grafički jezik sastoji se od modela komponenata koje su definirane svojim oblikom, te ulaznim i izlaznim priključcima, a koje korisnik sam definira u skladu s područjem primjene. Okolina je izrađena kao mrežna aplikacija, uz upotrebu elementa canvas za prikazivanje grafičkih oblika na mrežnim stranicama, i jezika JavaScript, u kojem su pisane skripte koje kontroliraju izvođenje aplikacije. Okolina također podržava suradnički rad na nekom modelu putem dijeljenja tog modela među određenom skupinom korisnika, i mogućnosti praćenja izmjena na modelu kroz pojedine spremljene inačice modela.