Mjerni sustav za sučelje između mozga i računala : diplomski rad - Medved, Marko (M. Medved, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Sučelje između mozga i računala predstavlja izuzetno zanimljivo područje istraživanja jer omogućava komunikaciju ljudi s računalom korištenjem namjere ili usmjerenosti pogleda. Primjena ovog područja je značajna osobito kod nepokretnih ljudi, ali i za učenje odnosno zabavu u virtualnoj stvarnosti. Upravo su najčešće metode za ostvarivanje sučelja između mozga i računala opisane u ovom radu. Proučeni su načini realizacije sustava za prikupljanje bioelektričkih signala mozga, te je kao osnova mjernog sustava izabran sklop ADS1299. Razvojni sustav ADS1299 sklopa je povezan s razvojnim sustavom temeljenim na mikrokontroleru STM32F407VGT6, te je ostvarena njihova međusobna komunikacija. Mikrokontroler je povezan s osobnim računalom gdje je izvedena programska podrška za upravljanje ADS1299 sklopom i prikazom osam kanala EEG-a u stvarnom vremenu. Programska podrška na osobnom računalu je izvedena korištenjem programskog paketa Labview. Korištenjem ovog sustava izvedena su odgovarajuća mjerenja osam kanala EEG-a pri čemu su dobiveni dobri rezultati. Uz EEG, istovremeno su provedena mjerenja i drugih bioelektričkih signala koja su također dala dobre rezultate.