Stohastička procjena ekonomskih karakteristika integralnog lakovodnog reaktora s inherentnim sigurnosnim karakteristikama : diplomski rad - Delija, Martin (M. Delija, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U radu su ukratko opisane komponente primarnog kruga integralnog lakovodnog reaktora s inherentnim sigurnosnim karakteristikama i osnovne razlike takvog tipa reaktora u odnosu na uobičajeni PWR tip reaktora. U svrhu provođenja Monte Carlo proračuna ekonomskih karakteristika reaktora je ukratko opisan programski kod korišten za provedbu proračuna. Programski kod je ispitan na testnom primjeru na kojem je pokazao zadovoljavajuće rezultate. Upotrebom opisanog programskog koda je proveden Monte Carlo proračun trenutne cijene izgradnje nuklearne elektrane s promatranim tipom reaktora u više varijanti. Provedena je i analiza osjetljivosti kojom se promatra utjecaj povećanja pojedine vrste troškova na ukupnu cijenu elektrane.