Generiranje dubinske mape 2D videosekvenci : završni rad - Zvone, Zvonimir (Z. Zvone, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je ukratko opisan postupak snimanja 3D videosekvenci, a potom su navedeni i ukratko objašnjeni neki osnovni postupci obrade slike – Sobelov operator i Houghova transformacija. Rad sadrži opise šest algoritama generiranja dubinske mape, od kojih prvih pet sadrži poluautomatske postupke, temeljene ponajviše na detekciji kretanja, i na geometrijskoj perspektivi, ali i na informaciji o boji, zamućenju slike, relativnoj visini, i na informaciji o rubovima slike. Zadnji algoritam je potpuno automatski, koji koristi neparametarski pristup generiranja dubinske mape.