Sustav upravljanja didaktičkim uređajem za slijepe osobe : diplomski rad - Filaković, Maja (M. Filaković, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovoga rada razvijen je sustav upravljanja didaktičkim uređajem za slijepe osobe. Ukratko su opisane tehnologije koje u danas dostupne slijepim i slabovidnim osobama. Iz dana razvija se sve više i više novih stvari koje bi im što više olakšale život. Nadalje, opisane su glavne komponente koje su korištene u izradi ovog sustava. Razvijeni sustav sastoji se od upravljačke ploče i pet didaktičkih uređaja. Oba dijela su u potpunosti hardverski napravljena te je svaki dio detaljno upisan. Također, je razvijena programska podrška te jedinstveni protokoli za komunikaciju između njih. Za kraj su dana mjerenja određenih signala te je izračunata potrošnja cijelog sustava.