Kontekstno ovisna analiza sentimenta izraza hrvatskoga jezika : završni rad - Gombar, Paula (P. Gombar, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Porastom raspoloživih količina korisnički generiranog sadržaja povećalo se zanimanje za strojnom analizom sentimenta, kojom se utvrđuje je li tekst usmjeren pozitivno, negativno ili neutralno. U radu su proučeni postupci za analizu sentimenta s naglaskom na postupak temeljen na strojnom učenju. Razrađen je model za kontekstno ovisnu analizu sentimenta izraza hrvatskoga jezika temeljen na modelu nadziranog strojnog učenja, po uzoru na rad Wilsona i dr. (2005). Izgrađen je i ručno označen odgovarajući skup tekstnih podataka na hrvatskome jeziku za razvoj i ispitivanje modela. Provedeno je iscrpno eksperimentalno vrednovanje modela, statistička obrada rezultata i analiza pogrešaka.