Sustav za raspoznavanje teksta u fotografijama : završni rad - Cerovac, Matea (M. Cerovac, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovome završnom radu, realiziralo se optičko raspoznavanje znakova (OCR) na pokretnom uređaju koji ima ugrađen operacijski sustav Android koristeći biblioteku Tesseract-OCR. Pri razvitku aplikacije, vodilo se računa o ograničenjima spomenute biblioteke i operacijskog sustava, pa je sama aplikacija namijenjena za analizu slika koje su dobivene pod normalnim uvjetima fotografiranjem s kamerom uređaja. Na kraju, aplikacija je testirana s prethodno pripremljenim slikama te su dobiveni rezultati.