Hijerarhijsko grupiranje kompozitnih primjenskih programa s obzirom na model pouzdanosti : završni rad - Magerl, Mislav (M. Magerl, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je postupak izgradnje modela pouzdanosti za kompozitne primjenske programe. Opisan je postupak hijerarhijskog grupiranja podataka i ostvareno je programsko rješenje hijerarhijskog grupiranja. Opisan je i stvoren skup sintetičkih modela pouzdanosti kompozitnih primjenskih prigrama. Algoritam hijerarhijskog grupiranja vrednovan je nad kontrolnim skupom podataka te nad skupom sintetičkih modela pouzdanosti. Napravljena je interpretacija rezultata grupiranja.