Klijentska aplikacija za dohvat, dekodiranje i prikaz medicinskih slikovnih podataka u umreženom okruženju : završni rad - Bohač, Matej (M. Bohač, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu analizirana je metoda za kompresiju slika bez gubitaka koja se sastoji od: predikcijskog podmodela, kontekstualnog podmodela greške i entropijskog kodiranja. Na temelju toga je implementirana klijentska aplikacija koja radi u mrežnom okruženju te može dohvaćati, komprimirati, dekodirati i prikazati medicinske slike.