Validacija algoritma izgradnje karte prostora korištenjem sustava Optitrack : završni rad - Ivanov, Lovro (L. Ivanov, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Algoritam izgradnje prostora pretvara okolinu robota u diskretnu mrežastu kartu popunjenosti. Svaka ćelija u mreži predstavlja dio prostora i sadrži vrijednost vjerojatnosti zauzeća. U ovisnosti o vrijednosti unutar ćelije ona se promatra kao prepreka, dio nekog objekta, ili kao slobodan prostor. Mapiranje prostora jedan je od glavnih uvjeta autonomije mobilnih platformi. Kvalitetno snalaženje robota u prostoru uvelike pridonosi efikasnosti obavljanja zadataka.