Programska biblioteka za izradu korisničkog sučelja na grafičkim pokaznicima : završni rad - Spasić, Ivan (I. Spasić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Razrađena je problematika razvoja grafičkih korisničkih sučelja u ugradbenim računalnim sustavima. Opisane su različite metode pristupa razvoju korisničkih sučelja i prednosti jednih u odnosu na druge. Navedena su dva LCD kontrolera, HD44780 i ILI9341, idealna za primjenu u ugradbenim sustavima. Opisane su njihove osnovne karakteristike i načini njihovog povezivanja na mikrokontroler. Opisane su gotove programske biblioteke za razvoj grafičkih sučelja na LCD pokaznicima emWin i $μ$GFX. Razvijena je i opisana vlastito razvijena biblioteka za izradu jednostavnijih sustava izbornika na grafičkim pokaznicima.