Podsustav za minimiziranje Booleovih funkcija u sklopu sustava m-učenja : završni rad - Rosan, Bruno (B. Rosan, 2015)
U sklopu rada razvijen je podsustav za minimiziranje različitih pojavnih oblika Booleovih funkcija. Sam rad je podijeljen na nekoliko smislenih cjelina kako bi se čitatelj lakše kretao kroz sadržaj, a prije prvog poglavlja dan je kratki uvod u problematiku mobilnog učenja i kratka motivacija za implementaciju minimizacijskog algoritma. Prvo poglavlje, minimizacija Booleovih funkcija, definira osnovne pojmovekorištene u radu vezane za postupak minimizacije kao i pojmove iz Booleove logike opčenito. Navedene definicije trebali bi poslužiti kao svojevrsni podsjetnik čitateljima koji logičke funkcije ne koriste svakodnevno i kao takve nisu matematički potpune. Iduće poglavlje, biblioteka za rad s Booleovim funkcijama, daje uvid u strukturu implementiranog podsustava. Java razredi organizirani su u pakete i uz svaki od njih je priložen UML dijagram za grubi prikaz njihove međuovisnosti iz šire perspektive. U trećem poglavlju čitatelja se vodi kroz sam postupak minimizacije, od početnog definiranja ulaznih funkcija do generiranja izlaza. Svaki korak algoritma objašnjen je kako se radi općenito te kako je programski ostvaren a ključni dijelovi algoritma prikazani su i u pseudokodu. U posljednjem poglavlju objašnjeno je kako se podsustav koristi u okviru mobilne aplikacije i to na način da se korisnika vodi kroz tipčcan slijed koraka, od unosa funkcije do iscrtavanja sheme. U istom poglavlju pojašnjena je struktura net liste korištene za spremanje sheme u memoriju. Ključne riječi: Quine-McCluskey, minimizator, Booleova funkcija