Primjena distantne zaštite u štićenju visokonaponskih vodova : završni rad - Bumbulović, Vid (V. Bumbulović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisan osnovni princip djelovanja elektromehaničkog distantnog releja te primjena modernih izvedbi numeričkih distantnih releja u komunikacijskim shemama zaštite prijenosnog voda. Nabrojani su glavni uvjeti u kojima će relej pravilno raditi te njegove radne karakteristike, koje se podešavaju s obzirom na konfiguraciju mreže. Detaljno su prikazane zone štićenja distantne zaštite te relativne vrijednosti koje se u praksi najčešće koriste. Na kraju je opisan tijek izvođenja za oba oblika zaštite, s komunikacijom i bez nje, te ukratko opisana logika djelovanja nekoliko distantnih zaštitnih shema.