Distribucija sadržaja na sustavu za digitalno oglašavanje na daljinu : diplomski rad - Soldo, Luka (L. Soldo, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Na odabranom studijskom slučaju sustava za digitalno oglašavanje u auli Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu je predložena i prezentirana arhitektura i implementacija sustava za upravljanje i distribuiranje sadržaja u obliku digitalnih oglasa. Sustav omogućava uređivanje sadržaja, njegovu distribuciju na vanjske uređaje, tzv. terminale, upravljanje rasporedom prikazivanja tih sadržaja na terminalima i upravljanje različitim postavkama terminala. Postoje različite vrste sadržaja koje korisnik može koristiti – video, galerija slika, sat, RSS i „PowerPoint“ prezentacija, ali s dovoljnom fleksibilnošću da se sustav može lako i brzo nadograditi novim vrstama sadržaja. Sustav je implementiran na web tehnologijama koje omogućavaju platformnu neovisnost, jednostavnost korištenja i skalabilan razvoj.