Integracija obnovljivih izvora energije u pametne zgrade s ciljem povećanja energetske učinkovitosti : diplomski rad - Miloš, Goran (G. Miloš, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U prvom djelu rada biti će opisan koncept pametne zgrade sa sustavom pametnih instalacija i trošila, te razlike u odnosu na klasične zgrade u pogledu potrošnje električne energije i ostalih energenata. Opisana je procedura za stjecanje statusa povlaštenog proizvođača električne energije preko fotonaponskog sustava integriranog u pametnoj zgradi. U drugom djelu rada opisan je fotonaponski sustav i princip rada svih njegovih komponenata što je važno za onoga koji takav sustav projektira i instalira ali i za investitora zbog financijske isplativosti tijekom vremena. Na kraju je dan praktični primjer fotonaponskog sustava i sva ispitivanja, tehnički proračuni kao i potrebne sigurnosne mjere za siguran rad takvog sustava.