Mjerenje struje munje : završni rad - Ledić, Kristina (K. Ledić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Sustav za lociranje struje munje nam daje podatke o mjestu udara, amplitudi struje munje i njezinu polaritetu te točnom vremenu udara. Na osnovu tih podataka se odabire prikladan odvodnik prenapona na vodu. Kako bi se kalibrirali sustavi za lociranje udara munje, provodi se mjerenje struje munje na nekom visokom tornju koji je izložen čestim udarima munja.