Analiza sigurnosnih značajki beskontaktnih sučelja : diplomski rad - Šošić, Ivan (I. Šošić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Učestalost korištenja beskontaktnih sučelja nameće pitanje o njihovoj sigurnosti. Cilj rada je analizirati tehnologiju NFC u kontekstu sigurnosnih postavki te propusta koji mogu dovesti do napada. U sklopu rada su analizirane trenutno poznate vrste napada, najistaknutiji napadi i otkrića koja su dovela to njih te su predložene mjere obrane od nekih napada. Razvijena je aplikacija koja evaluira osnovne sigurnosne postavke MIFARE Classic kartica.