Modeliranje i upravljanje podnim grijanjem kuće : završni rad - Gamoš, Pavle (P. Gamoš, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U radu su opisana načela modeliranja kuće koja je opremljena podnim grijanjem na temelju analogije s RC mrežom. U završnom radu opisuje se promatrana kuća i korišteni gradivni materijali, detaljno su opisani zakoni prijenosa topline korišteni pri modeliranju kuće na temelju analogije s RC mrežom, pokriven je proces izgradnje RC mreže – od korištenja specifičnih vrijednosti kojima se opisuju različiti gradivni materijali, do konačnog modela kuće zapisanog u prostoru stanja. U radu je opisan model podnog grijanja. Provedena je sinteza algoritma upravljanja sustavom podnog grijanja koji osigurava postizanje željene temperature u prostorijama , a dani su i simulacijski rezultati.