Algoritmi za otkrivanje zajednica u društvenim grafovima : diplomski rad - Mihanović, Ivan (I. Mihanović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu obrađena je tema otkrivanja zajednica u društvenim grafovima korištenjem povjerenja među korisnicima. Navedene su glavne karakteristike društvenih mreža i njihove analize te su objašnjeni osnovni pojmovi iz teorije grafova. Zatim su algoritmi za otkrivanje zajednica podijeljeni na dvije skupine, tradicionalne i suvremene, te su za svaku skupinu opisani neki od najpoznatijih algoritama. Nakon toga dan je pregled osnovnih svojstava i vrsta povjerenja. Na posljetku su navedeni algoritmi razvijeni u sklopu diplomskog rada i njihova tehnička izvedba te rezultati validacije algoritama korištenjem podataka s društvene mreže Facebook.