Projektiranje sigurnosnih funkcija pogona za kontinuirano žarenje i kemijsko dekapiranje : diplomski rad - Kovačić, Tomislav (T. Kovačić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Rad obuhvaća proces projektiranja sigurnosnih i drugih povezanih funkcija. Kao uvod opisan je pogon za koji se funkcije projektiraju, primijenjeni standardi i strategije sigurnosti. Osmišljena je struktura sigurnosnog programa. Implementirane su sigurnosne funkcije kao modularni blokovi. Elementarna struktura programa ponovljena je za svaku sigurnosnu podzonu. Povezivanje blokova unutar strukture je prilagođeno specifičnostima podzona. Osim sigurnosnih funkcija razvijene su i standardne funkcije za komunikaciju sa SCADA sustavom. Operateru je omogućeno praćenje stanja sigurnosti. Implementirana je funkcija potvrde pogreške. Funkcije su isprobane na stvarnoj opremi i bit će primijenjene u dva pogona.