Sustav za klasifikaciju vozila detekcijom registarske pločice : diplomski rad - Mihalić, Martina (M. Mihalić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Obrada i analiza slika u današnjem svijetu imaju sve šire primjene. U ovom radu razvijen je i detaljno opisan sustav za klasifikaciju vozila na temelju sadržaja registarske pločice. Sustav se sastoji od podsustava za lokalizaciju registarske pločice, ekstrakciju znakova te klasifikaciju znakova. Implementirani sustav je testiran i dao je obećavajuće rezultate. Na kraju rada analiziraju se dobiveni rezultati te daje pregled mogućih poboljšanja sustava.