Izrada rukavice za virtualnu stvarnost : diplomski rad - Križan, Petra (P. Križan, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu ukratko je opisano od kojih komponenti i kako izraditi rukavicu za virtualnu stvarnost. Opisane su potrebne elektroničke komponente, njihovo spajanje i izrada odgovarajuće programske potpore te aplikacija za testiranje funkcionalnosti rukavice. Za potrebe prikazivanja ruke u virualnoj stvarnosti, rukavicom je potrebno pratiti položaj šake u 3D prostoru i savinutost prstiju. U radu je opisano kako primijeniti prošireni Kalmanov filtar za dobivanje orijentacije šake u zapisu pomoću kvaterniona, opisano je kako pomoću Kinecta omogućiti praćenje pozicije šake. Osim toga, navedeno je kako se podatci o položaju šake i savinutosti prstiju mogu primati i koristiti u drugim aplikacijama.