Kontinuirana integracija u razvoju programske podrške : diplomski rad - Ceronja, Marinko (M. Ceronja, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Kontinuirana integracije je praksa u kojoj članovi tima integriraju promjene koje rade barem jednom dnevno. Takav pristup olakšava razvoj, ali i povećava šanse stvaranja stabilnog programskog proizvoda. Da bi se kontinuirana integracija uspješno i bezbolno provodila na projektu najbolje je krenuti s njenom implementacijom od samog početka. Pomoć u stvaranju dobrog sustava za kontinuiranu integraciju omogućuju raznovrsni alati. Trenutno najbolji i najpopularniji besplatni alat za kontinuiranu integraciju je Jenkins. Razlog tome je njegova jednostavnost i proširivost kroz mnogobrojne dodatke. Iz istog razloga Jenkins je korišten i za studijski slučaj. Iako je alat za kontinuiranu integraciju, pokazao se i kao alat koji se može koristiti na razne načine za automatizaciju različitih procesa. Pomoću njega implementiran je automatizirani sustav za predaju domaćih zadaća pisanih u programskom jeziku Java koristeći alat Maven.