Podstrukture u kompleksnim mrežama s vremenski i prostorno ovisnim vezama : diplomski rad - Iliovski, Igor (I. Iliovski, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu objašnjene su osnovne formalne definicije koje su potrebne za razumijevanje problematike zadatka. Uvedena su dva temeljna atributa (vremenska i prostorna komponenta) nad kojima se temelje analize društvenih mreža u ovome radu. Glavni cilj ovog diplomskog rada bio je analizirati društvene mreže uzevši u obzir vremensku i prostornu komponentu, te promatrati strukture mreža ovisno o tim parametrima. Programi za analizu raĎeni su u programskom jeziku Java, okružje eclipse. Opis koda, kao i sama logika koja stoji iza njega opisana je u poglavljima koja se bave algoritmima. U zadnjim poglavljima ovoga rada analizirani su rezultati tih algoritama, te zaključci analiza. Rad takoĎer sadrži i kratki uvod u programski alat Gephi, koji je korišten za prikaz i vizualizaciju grafova društvenih mreža. Nakon analize mreža s implementiranim algoritmima, rješenja su prikazivana u Gephi-u. Kao dodatak radu priložen je CD koji sadrži sve implementirane kodove i algoritme koji su korišteni u ovome radu. TakoĎer uz algoritme priložena je i digitalni zapis ovoga rada.