Sustav za mjerenje motorike glave i vrata primjenom uređaja Oculus Rift : diplomski rad - Hakštok, Ivan (I. Hakštok, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Objektivizacija pokretljivosti vrata i glave je problem koji se javlja ponajviše kod određivanja postojanja boli ili ozljeda vrata i vratne kralježnice. U ovom radu prikazana je ideja iza sustava koji bi služio za mjerenje pokretljivosti glave i vrata uz korištenje virtualne stvarnosti preko uređaja Oculus Rift. Također su prikazani načini analize podataka dobivenih mjerenjem. U sklopu rada, ostvarena je i programska implementacija takvog sustava, te aplikacije za analizu. Unutar programske podrške implementirani su testovi za mjerenje pokretljivosti, kao i metode za dohvaćanje bitnih značajki iz podataka dobivenih mjerenjem. U radu je prikazana struktura programske podrške, kao i njena funkcionalnost.