Digitalni stolovi za miješanje : diplomski rad - Vukšić, Zlatko (Z. Vukšić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Digitalni stolovi za mješanje audio signala su alternativa analognim stolovima. Obrada signala se odvija u digitalnoj domeni, i da bi se signal doveo u to stanje trebamo AD pretvarač. Nakon obrade trebamo ga vratiti u stvarini svijet i za to nam treba DA pretvarač. Ova dva koraka dodaju propagacijsko kašnjenje i ako je ono pre veliko može zbunjivati izvođače dok snimaju i izvode, i publiku dok slušaju izvedbu u živo. Glavna prednost im je jednostavost internog prespajanja, malena potrošnja energije i robusnost signala. Dolaze s integriranim procesnim blokovima koje bi trebalo zasebno nabavljati i instalirati u slučaju analognih stolova. Dobri algoritmi su teško dostupni i treba ih platiti, ali opet manje nego analogne varijante. S vremenom sve više zastupaju dio tonske i audio obrade, te snimanja, i po kvaliteti prate analogne varijante.