Društvena mreža za ekstremne sportove - mobilna aplikacija : diplomski rad - Bulatović, Marin (M. Bulatović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Cilj rada bila je izrada mobilne aplikacije za Android uređaje sa svrhom povezivanja ljudi koji se bave ekstremnim sportovima. Korisnici aplikacije mogu pregledavati podatke o lokacijama na kojima se odvijaju ekstremni sportovi te imati interakciju sa drugim korisnicima putem komentara, postavljanjem slika te izradom događaja. Samo već registrirani korisnici mogu pristupiti moblinoj aplikaciji i njenim sadržajima. Aplikacija se sastoji od 3 glavna modula koja uključuju korisnikov profil, lokacije i događanja. Cijeli sustav obuhvaća Heroku poslužitelj sa REST API-em te PostreSQL bazom podataka, web aplikaciju i mobilnu aplikaciju. Fokus ovog rada bila je mobilna aplikacija izrađena po uzoru na MVC oblikovni obrazac uz poštivanje smjernica Material Designa.