Otkrivanje korisnika sklonih promjeni pokretne mreže temeljem analize društvenog konteksta : diplomski rad - Bajac, Bojan (B. Bajac, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Rad opisuje algoritme za predikciju odlaska korisnika iz telekomunikacijske mreže. Na početku rada opisan je algoritam „stablo odlučivanja“ koji ne koristi društveni kontekst kao varijablu za predikciju. Kasnije u radu opisuju se nešto složeniji algoritmi. Prvi opisani, koji koristi društveni kontekst, je „Identifikacija influencera“. Nije klasični algoritam za predikciju churna već više prevencija odlaska vrijednog korisnika. Sljedeći opisan algoritam „Identifikacija grupe potencijalnih churnera“ temelji se na identifikaciji grupe churnera gdje se kasnije metodama strojnog učenja dolazi do podatka za pojedinog korisnika. Posljednji opisani algoritam, „Hibridni model“, koristi tradicionalne metode predviđanja churna i poboljšava rezultate korištenjem analize društvenih mreža.