Međulaboratorijska usporedba ispitivanja turbinskih mjerila obujma : diplomski rad - Supančić, Juraj (J. Supančić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Tema rada je upoznavanje s turbinskim mjerilom te njegovim ispitivanjem. Ispitane su dvije helikoidne turbine tipa Heliflu TZN pomoću jednosmjernog cijevnog etalona u Laboratoriju JANAF, terminal Sisak. Dobiveni rezultati statistički su obrađeni prema normi HR EN ISO 4124:2005 te su zadovoljili propisane granice točnosti od ±0,15%. Osim statističke obrade, dobiveni rezultati grafički su prikazani pomoću univerzalne krivulje. Iste turbine umjerene su u laboratoriju tvornice Faure Herman te je na temelju tih rezultata provedena međulaboratorijska usporedba grafičkom i analitičkom metodom.