Metode izdvajanja alfa ritma iz EEG signala : diplomski rad - Zavacki, Tea (T. Zavacki, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Promjene u mentalnim, emocionalnim i psihološkim stanjima čovjeka popraćene su promjenama u moždanoj aktivnosti. Moždana aktivnost je posljedica sinkrone električne aktivnosti velikog broja živčanih stanica (neurona) u mozgu. Elektroencefalografija (EEG) je neinvazivna metoda snimanja električne aktivnosti mozga pomoću elektroda postavljenih na skalp ispitanika. U EEG-u se pojavljuje pet karakterističnih valnih oblika (alfa, beta, gama, theta i delta valovi).