Simulacijski model sustava dizala realiziran u programibilnom logičkom kontroleru S7-1200 : diplomski rad - Obradović, Danko (D. Obradović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Tema rada bila je simulacija rada sustava tri dizala na četiri kata. Simulacija je provedena u programskom paketu TIA Portal pomoću grafičkog HMI sučelja. Korišteni ulazni signali, odnosno ulazni uređaji su tipkala unutar i izvan lifta, dok su izlazni signali svijetlosni indikatori pomaka dizala te signali za pokretanje motora. Sustav rada dizala može se proširiti na rad dizala na više od četiri kata korišenjem jednake logike. Simulacija je provedena preko Siemens SINAMIC S7-1200 programibilnog logičkog kontrolera. S manjim promjenama u sintaksi, program je moguće simulirati i na ostalim serijama PLC-a.