Kratkoročno predviđanje potrošnje i cijene električne energije : diplomski rad - Granić, Luka Mate (L. Granić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Predviđanje potrošnje i cijene električne energije važno je za ispravno upravljanje elektro-energetskim sustavom i donošenje pravilnih ekonomskih odluka. Opisani je problem kratkoročnog predviđanja potrošnje i cijene električne energije. Predstavljena su moguća rješenja problema predviđanja i implementirano je vlastito rješenje koristeći neuronsku mrežu sa nasumično postavljenim težinama (ELM mreža). Opisan je rad ELM mreža i uspoređena je njihova učinkovitost sa drugim rješenjima za predviđanje.