Dodavanje podrške za izvšne datoteke Linuxa u Cuckoo okruženju za dinamičku analizu : diplomski rad - Ravnjak, Nikola (N. Ravnjak, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Cuckoo sandbox je besplatan automatizirani sustav otvorenog kôda za dinamičku analizu koji zadnjih godina privlači sve više i više pažnje. Zasada podržava samo analizu datoteka koje se mogu izvršavati na Windowsima. Osnovna ideja ovog projekta je implementiranje funkcionalnosti koja će korisnicima omogućiti analizu Linux izvršnih datoteka. Glavni alati koji to omogućuju su virtualni stroj korišten kao sandbox i sysdig koji predstavlja alat za praćenje sistemskih poziva na Linuxu. Taj dodatak će rezultirati boljim i konkurentnijim sustavom za dinamičku analizu koji je svima dostupan.