Sklop za napajanje i upravljanje tokom energije u mobilnom dijelu didaktičkog uređaja za slijepe osobe : diplomski rad - Gornik, Stjepan (S. Gornik, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovim radom obrađen je prijem energije i njegovo usmjeravanje u daljnje sustave. Postignuta je vrlo velika modularnost dijelova uređaja tako što su birani neovisno jedan o drugome te se ovisno o promjeni specifikacija njihove funkcionalnosti mijenjaju promjenom nekoliko pasivnih komponenata. Kako bi se moglo provesti kvalitetno upravljanje, cijeli upravljački dio prebačen je u program. Ovisno o tipu kontrole cijela obrada događa se u programu. Tim načinom upravljanje ne ovisi o tehnologiji. To znači da se upravljanje može odraditi na kontroleru, procesoru, FPGA čipu te čak i bežično putem nekog drugog upravljačkog djela ukoliko za time postoji potreba.