Kombinatorno testiranje komponenti u poslovnim procesima : diplomski rad - Nikolić, Joško (J. Nikolić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Razvoj programske potpore za poslovne procese složen je postupak u kome se nastoje otkriti nekonzistentnosti u najranijoj fazi razvoja programske potpore. Zadatak ovog rada je upoznati se s odabranim formalizmima za modeliranje poslovnih procesa. Poslovni proces promatramo kao skup komunicirajućih programskih komponenti. Nakon toga koristeći kombinatorno testiranje se provodi i detaljno opisuje testiranje odabranog skupa komponenti. Posebna pažnja obraćena je na odabir optimalnog broja testova kao i na mogućnost automatizacije testiranja. Cijeli postupak je ilustriran na primjerima.