Trodimenzionalni simulacijski sustav : diplomski rad - Šanko, Josip (J. Šanko, 2016)
Sažetak na hrvatskom: S-Cycle je hibridni bicikli koji ima mehanički i električni pogon. To je jedini bicikl na svijetu koji se može voziti i u preklopljenom stanju. Cilj ovog diplomskog rada bio je modelirati i simulirati kretanje tog hibridnog bicikla uz pomoć programskog paketa otvorenog koda, Blendera, čija funkcionalnost će se proširiti Python skriptama. Modeliranje je izvršeno uz primjenu jednostavnih konstrukcijskih elemenata kako bi se postigla elegancija i učinkovitost modela, te kako bi model bio spreman za 3D printanje. Fizikalna simulacija pojednostavljena je svođenjem bicikla na kruto tijelo sa kotačima na kojemu su primijenjene jednadžbe linearnog i kružnog gibanja. Konačni proizvod je interaktivna korisnička simulacija.