Zajednička izgradnja elektroničko komunikacijske infrastrukture i povezane opreme u pokretnoj mreži : [specijalistički rad] - Vidlička, Ivan; Dragičević, Dražen (Zagreb : I. Vidlička ; Sveučilište u Zagrebu, Centar za poslijediplomske studije, 2016)
Ovim radom se nastojalo ukazati na značaj zajedničkog korištenja elektroničko komunikacijske infrastrukture i povezane opreme operatora u pokretnim mrežama. Ovim specijalističkim radom se također, nastojalo prikazati da planiranje, gradnja /korištenje zajedničke elektroničko komunikacijske infrastrukture i povezane opreme u pokretnoj mreži nije jedinstven i zatvoren skup pravnih pravila i ekonomskih pokazatelja već je ista zbog same prirode i interdisciplinarni odnos (pravni, ekonomski i tehnički) koji obuhvaća područje pravnog reguliranja, ekonomske računice kao i tehničkog omogućavanja navedene gradnje. Specijalistički rad je analizirao postojeću zakonsku regulativu i usklađenost hrvatskog zakonodavstva sa Europskim pravom, te je na temelju takve analize ponudio nove prijedloge kojima bi se omogućio dalji razvoj elektroničko komunikacijske infrastrukture i povezane opreme u pokretnim mrežama.
This thesis attempted to point out the importance of sharing the electronic communications infrastructure and associated facilities of operators in mobile networks. Likewise, the thesis tried to demonstrate that the planning, construction/use of common electronic communications infrastructure and associated facilities in the mobile network is not unique and closed set of legal rules and economic indicators but instead is an interdisciplinary relationship (legal, economic and technical) which covers the area of legal regulation, economic calculus as well as the technical enabling of mentioned construction. The thesis analyzed the existing legislation and the harmonization of Croatian legislation with European law and based on that analysis offered new proposals that would enable further development of electronic communications infrastructure and associated facilities in mobile networks.
Bibliografija str. 57-59.