Dinamička promjena snage pilotskih signala i parametara upravljanja snagom sukladno trenutačnom opterećenju uzlazne veze u širokopojasnim sustavima s višestrukim pristupom po kodu : doktorski rad - Markoč, Angelo Gary; Šišul, Gordan (Zagreb : A. G. Markoč, ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2016)
SAŽETAK: Algoritmi za kontrolu snage i ujednačavanje prometa ključni su za pružanje zadovoljavajuće kvalitete usluge u širokopojasnim sustavima s proširenim spektrom i višestrukim pristupom po kodu (WCDMA - Wideband Code Division Multiple Access). Posebna pozornost posvećuje se slučaju velikog opterećenja na bežičnom sučelju uzlazne veze. Analizira se razlika između postojećeg algoritma i predloženog novog algoritma vanjske petlje za kontrolu snage. Prednosti predloženog algoritma nad postojećim ispitani su u različitim slučajevima prometnog opterećenja uzlazne veze. Predlaže se i mogućnost ujednačavanja opterećenja WCDMA ćelija dinamičkom promjenom snage pilotskih signala sukladno trenutnom opterećenju uzlazne veze. Analizira se rad predloženog algoritma za ujednačavanje prometa u slučajevima preopterećenja uzlazne veze za koje nije moguće pružiti zadovoljavajuću kvalitetu usluge samo uporabom algoritma vanjske petlje za kontrolu snage. Istražen je optimalan način implementacije predloženih algoritama. Sukladno rezultatu istraživanja optimalnog načina implementacije kreiran je pojednostavljeni model algoritma ujednačavanja opterećenja WCDMA ćelija koji je implementiran u realnu mrežu. - KLJUČNE RIJEČI: WCDMA, Vanjska petlja kontrole snage, Uplink Received Signal Strength Indicator (UL RSSI), Maximum Allowed Signal to Interference Ratio (sirMax), Transmission Target Error (TTE), Ujednačavanje opterećenja, Common Pilot Channel (CPICH), Maximum Transmission Power (MaxPwr), Received Signal Code Power (RSCP)
KEY WORDS: WCDMA, Outer Loop Power Control, Uplink Received Signal Strength Indicator (UL RSSI), Maximum Allowed Signal to Interference Ratio (sirMax), Transmission Target Error (TTE), Load Balancing, Common Pilot Channel (CPICH), Maximum Transmission Power (MaxPwr), Received Signal Code Power (RSCP)
Na spor. nasl. str. naslov na eng. jeziku: Dynamic change of pilot power and power control parameters based on current uplink load in wideband code division multiple access systems : doctoral thesis
Bibliografija: str. 98-101. - Životopis [uključuje i popis objavljenih radova autora]
Keywords: WCDMA -- WCDMA; Vanjska petlja kontrole snage -- Outer Loop Power Control; Uplink Received Signal Strength Indicator (UL RSSI); Maximum Allowed Signal to Interference Ratio (sirMax); Transmission Target Error (TTE); Ujednačavanje opterećenja -- Load Balancing; Common Pilot Channel (CPICH); Maximum Transmission Power (MaxPwr); Received Signal Code Power (RSCP)