Low-power wearable system for asthmatic wheeze detection : doctoral thesis - Oletić, Dinko (D. Oletić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2016)
Područje ovog istraživanja je minimizacija potrošnje energije elektroničkih sustava za dugotrajno praćenje učestalog simptoma kronične astme - astmatskih fićuka. Predloženi elektronički senzorski sustav sastoji se od nosivog senzora koji mjeri vibracije na površini kože koje potječu od disanja, i bežičnog mobilnog uređaja (pametnog telefona). Sustav automatski raspoznaje zvukove disanja. Esencijalni konstrukcijski zahtjev odnosi se na količinu energije potrebne sustavu za kvantifikaciju simptoma. U tom kontekstu, istraživanje uspoređuje dvije arhitekture sustava: s detekcijom astmatskih fićuka na senzoru i arhitekturu u kojoj je dohvat informacije o pojavi fićuka raspodijeljen između senzora i mobilnog uređaja.