Uloga tercijarnog namota energetskog transformatora : specijalistički rad - Milažar, Ivan; Maljković, Zlatko (Zagreb : I. Milažar, Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2017)
Ovaj specijalistički rad obuhvatio je funkcije tercijarnog namota energetskog transformatora te istovremeno dao uvid u važnost opremanja, određenih tipova energetskih transformatora, trećim namotom, tj. tercijarnim namotom; u nekoliko navrata korištene su i izmjerene vrijednosti postojećih, realnih transformatora. U dodatku rada daje se uvid u transformatore prijenosnog sustava Republike Hrvatske, točnije uvid u udio transformatora sa stabilizacijskim namotom.
This expert thesis has covered the functions of the tertiary winding of a power transformer and at the same time given insight into the importance of equipping certain types of power transformers with the third winding, i.e. the tertiary winding; on several occasions the measured values of existing, real transformers have been used as well. The insight into transformers of the transmission network of Croatia has been given in the appendix of the thesis, more specifically, the insight into the ratio of transformers with a stabilizing winding.
Bibliografija str. 63-64.