Analiza sučelja između uređaja relejnog automatskog pružnog bloka i elektroničkog željezničko-cestovnog prijelaza : specijalistički rad - Matanić, Dalibor; Haramina, Hrvoje (Zagreb : D. Matanić, Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2017)
Na željezničkoj mreži RH je u primjeni veliki broj relejnih uređaja. Unatoč tome što oni i dalje pouzdano rade, ta tehnologija je zastarjela. U posljednje vrijeme se uglavnom ugrađuju elektronički uređaji. Kako bise uskladio rad između uređaja različitih tehnologija na osiguranju prometa potrebno je koristiti sučelja za njihovu prilagodbu. U ovom radu su prikazane karakteristike relejne tehnologije osiguranja otvorene pruge uređajem automatskog pružnog bloka(APB), osiguranje željezničko cestovnog prijelaza (ŽCP) uređajem elektroničke tehnologije, te način njihova povezivanja i međudjelovanja kroz sučelje. U sklopu rada je provedena analiza utjecaja elemenata koji čine sučeljena sigurnost željezničkog prometa.
Great number of relay based devices is still in use within Croatian railway network. Even though the relay based technology is rather obsolete, the performance and reliability is still satisfactory. Within new installations the electronic devices got precedence over relay based devices. In order to assure the correct work between two technologies the interface device has to be built and validated. In this thesis - the characteristics of relay based technology within Automatic Block, electronic Level Crossing Device, and the interface between the two – have been analysed, with focus on safety analysis of interface system.
Bibliografija str. 65.