Baza podataka i aplikacija za ispitivanje znanja na računalu : završni rad - Plejić, Dominik (D. Plejić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak je bio napraviti funkcionalnu aplikaciju za računalnu provjeru znanja. Aplikacija nudi mogućnosti izrade, rješavanja, automatskog ocjenjivanja, pregleda rezultata i pregled opisa ispita. Uz to, aplikacija sadrži i mehanizme za dodavanja korisnika, dodavanja naručitelja i prijave korisnika. Svi potrebni podaci nalaze se u bazi podataka realiziranoj pomoću SQL Server datoteke. Baza podataka obuhvaća podatke o korisnicima, naručiteljima ispita, ispitima, tipovima pitanja, pitanjima, ponuđenim i točnim odgovorima, pokušajima rješavanja ispita i odgovorima ispitanika. Aplikacija nad bazom vrši operacije dohvata i pohrane podataka. Aplikacija je namijenjena korištenju u operacijskom sustavu Windows, a implementirana je kroz razvojno okruženje Visual Studio.