Grafičko korisničko sučelje za konfigurabilni asemblerski prevoditelj : završni rad - Čupić, Tonko (T. Čupić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu opisano je grafičko sučelje izrađeno za asemblerski prevoditelj procesora ARM i FRISC. Grafičko sučelje je programirano u programskom jeziku C++ korištenjem radnog okvira Qt za izradu grafičkog sučelja aplikacije. Sučelje sadrži integrirani tekstualni editor koji posjeduje brojač redaka te podržava sintaktičko bojenje prilagođeno vrsti procesora. Dodatno, tekstualni editor također podržava funkciju „Find & Replace“. Sintaktička bojenja opisana su u prilagođenim XML-datotekama. Sučelje omogućava otvaranje 10 prethodno otvorenih datoteka, te jednostavno učitavanje izvršne prevoditeljske datoteke kao i ADEL datoteke. Na početku je ukratko opisan radni okvir Qt u kojem je pisano grafičko sučelje. Zatim su opisane osnove rada asemblerskog prevoditelja za kojeg je pisano sučelje. Glavni dio rada sastoji se od opisa glavnih programskih komponenti sučelja- glavnih razreda i funkcija.