AUTOMATIZACIJA POGONA FILTRACIJE U PIVARSKOJ INDUSTRIJI UPOTREBOM PROGRAMSKOG ALATA BrewMaxx : diplomski rad - Stanić, Ivan (I. Stanić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Filtracija obuhvaća prolazak sazrjelog piva iz fermentora kroz propusne filtarske materijale. Modernizacija tehnologije omogućava automatizaciju procesa kojom se postiže veća profitabilnost, učinkovitost i smanjenje ljudskog faktora u proizvodnji. Programski alat BrewMaxx je na PLC-u temeljeno rješenje za automatizaciju čiji osnovni sustavi uključuju objektno orijentirani sustav kontrole procesa. Prema dijagramu procesa i instrumentacije (P&ID) kreirane su sve potrebne komponente kojima upravljaju sekvence. Svakoj sekvenci pridružuje se recept i procedura s koracima kroz koje sekvenca prolazi. Koraci procedure i ostali blokovi unutar SIMATIC Managera programiraju se prema funkcionalnom opisu rada postrojenja (FDS).