Ekstrakcija društvenih pokazatelja iz video razgovora u stvarnom vremenu : diplomski rad - Luketin, Marin (M. Luketin, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Za ovaj diplomski rad napravljena je video chat aktivnost i analiza video razgovora u stvarnom vremenu. Video chat aktivnost važna je za FROG jer implementira važnu funkcionalnost u postojeću platformu. Korištenje video razgovora u platformi otvara mogućnosti za stvaranje orkestracijskih grafova koji do sada nisu bili mogući i unaprijeđuje se trenutno rješenje komunikacije bazirano na tekstualnim porukama. Svi dijelovi potrebni za ispravno funkcioniranje video chat aktivnosti implementirani su korištenjem WebRTC–a, Node.js–a, JavaScript-a, React okvira, Kurento Media Servera i coturn TURN servera. Aktivnost sadrži i nadzornu ploču koja prikazuje informacije prikupljene iz analize video razgovora u stvarnom vremenu. Ovaj diplomski rad objašnjava kako implementirati sve dijelove aktivnosti i kako provesti analizu video razgovora u stvarnom vremenu. Na poslijetku je naveden budući rad koji se može nadograditi na ovaj diplomski rad.